PEXITUM

A recesszió óta a hazai gazdasági szereplők ismét a fejlődés útjára léptek. A mikor-, kis- és középvállalkozások számos területen kívánnak fejleszteni, melyhez sok esetben külső segítségre, iránymutatásra van szükségük. A cégvezetők minden eddiginél több ajánlat és megoldás közül választhatnak, melyek közt nem könnyű eligazodni. A válság elmúlásával a tanácsadói szektor is növekedett, de csak kevés cég kínál komplex szolgáltatást, tanácsadást és a megvalósítás idejére szóló menedzsmentet.

Miért a PEXITUM?

A mai felgyorsult világban a fejlesztések, újítások legtöbb esetben szűkös határidőhöz kötöttek, és alapvető elvárás az ügyfelek részéről, hogy az igényeiknek megfelelő financiális és/vagy kivitelezési megoldás álljon rendelkezésre. A szolgáltatások és a lehetőségek tárháza egyre csak bővül, de megtalálni közülük a cégüknek és terveiknek legmegfelelőbbet nem könnyű feladat. Sok cégvezetőnek a kapacitás- és/vagy időhiány miatt nincs lehetősége, ereje a rengeteg szolgáltatásból kiválasztani azt, amelyik neki és a cégének legkedvezőbb, csak azt a tényt ismeri fel, hogy a változásra, fejlődésre szükség van. Ebben igyekszünk a leghathatósabb segítséget nyújtani Ügyfeleinknek. Próbáljuk közösen megtalálni a megfelelő utat a fejlődéshez, és segíteni, hogy ezen az úton sikerrel, eredményesen végig mehessenek.

Mit biztosítunk a fejlesztéshez?

Ahhoz, hogy a fejlesztési igényeknek megfelelően a legelőnyösebb megoldást találhassuk meg Ügyfeleink részére, szükséges a fejlesztési cél, és a vállalkozás teljes körű megismerése, elemzése. Minden esetben átfogó, írásbeli előminősítést végzünk Ügyfeleink cégét és igényeit illetően, így a lehető legkedvezőbb feltételeket teremthetjük meg közösen a megvalósítani kívánt tervekhez.

Amikor egy vállalkozás a fejlesztés mellett dönt, rengeteg lehetőség kínálkozik. Kezdve a tőkebevonás lehetőségével, a szervezeti fejlesztésekkel, vagy a pályázatokkal. A legtöbb esetben pályázati – első sorban Európai Uniós – forrást, vagy kereskedelmi banki hitelt kíván az Ügyfél igényelni, azonban számos esetben akár a kettő kombinációja, vagy egyéb nem kereskedelmi banki szolgáltatás kínálja a kedvezőbb megoldást. Bizonyos esetekben érdemes a hazai tőkealapok portfólióját is szemügyre venni, hiszen a biztosítéki rendszer merőben eltérő lehet a kereskedelmi bankok által elvárttól, valamint a hazai költségvetés is kínál pályázati lehetőségeket. Számos fejlesztési lehetőséget rejt magában a szervezeti, vagy működési átvizsgálás is, és a hatékonyság növelés a munkaerő képzésével.

A megfelelő megoldást első sorban a fejlesztési igény, másod sorban a cég belső struktúrája, és financiális helyzete határozza meg. Az említett lehetőségek elemzésével közvetve, vagy közvetlenül szeretnénk segítséget nyújtani a kívánt cél eléréséhez.

Finanszírozás

Pályázat

Vállalkozásfejlesztés

Projektmenedzsment